De smager så himmelsk at man maks. kan spise to ad gangen, og så er de super nemme at lave. De sidste blev spist med velbehag i weekenden.
Fordi de er så helt igennem fantastiske og på ingen måde til at stå for, vil jeg da dele opskriften med jer.
(Jeg ved ikke helt hvor den stammer fra, da det er en jeg fik af en ven, men håber det går alligevel)
Havretern med nougat
24 stk.
100 g. Smør
4½ dl Havregryn ca. 160 g.
1 spk. Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1 dl Sukker
2 tsk. Vanilje sukker
2 Spk. Lys sirup
mindst 100g -helst 150g blød nougat
• Smelt fedtstoffet i en gryden. .
• Du kan også smelte fedtstoffet i en skål i
microovnen.
Skær det i tern. Dæk skålen til og
smelt det på fuld effekt 1.min.
• Bland resten af ingredienserne ned i fedtstoffet.
• Smør dejen ud i en smurt bradepande. 20X30cm
• Bag på en rist ved 175gr. I varmluftovn. I ca.
15.min.
• Skær nougaten i tynde skiver, det gøres nemmest
med en ostehøvl. Læg skiverne i et tyndt lag over den varme kage, så nougaten
smelter. Lav evt. mønster på den med en gaffel.
• Skær kagen i tern. Lad gerne kagerne stå ca. 20
min. i køleskabet, så nougaten kan nå at stivne, inden kagerne serveres.
Tip: lav bare dobbeltportion for kagerne er
fryseegnede. Holdbarhed 3 md.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar